V Canggu na Bali se mi naskytla příležitost při “koketování” s baristou ve skvělé kavárně Satu satu Café, abych si vyzkoušela, jak se takové cappucino dělá.
Provozovat vlastní kavárnu se zdravým občerstvením je můj velký sen, takže tady jsem si alespoň zlomek mohla na malou chvíli vyzkoušet.
Šla jsem na to!
Nebylo to vůbec ale vůbec lehký, cítila jsem se jako nejvíc neschopný člověk na zemi.
Každý detail hraje při tvorbě lahodného cappucina velkou roli. Detaily myslím: utření dávkovače na kávu před každým použitím, namlít přesné množství kávy, tak aby byla káva úplná a o způsobu přípravy mléka do kávy ani nemluvím.
Stejně jsem si říkala, že bych měla cappucino přestat pít. Minimálně bez kravského mléka. Nechci podporovat to, jakým způsobem se s krávami zachází. Upřímně, po tomto videu mi bylo dost do breku:
Navíc dnešní svět nabízí spoustu variant jiných mlék, která jsou rostlinného původu. Sójové – to se moc nedoporučuje, mandlové či kokosové. (Kokosové jsem zkoušela cappucino na Bali, a nebyl to můj šálek kávy – doslova). Ale s mandlovým mlékem si to umím představit.
Navíc rostlinná mléka si může každý člověk vyrobit sám doma. Několik odkazů na recepty vám vložím na konec článku.
A závěr?
Kavárnu chci furt, jen potřebuji získat více zkušeností, než do toho skočím PO HLAVĚ!
(Fotka mého prvního cappucina v životě. Díky baristově ruce se mi povedlo vykouzlit toto SRDCE :))